Sztuka uliczna w XXI wieku: muraliści, którzy kształtują nasze miasta.

Kinematografia europejska: odkrywając perły kina niezależnego.

Antocyjany są przede wszystkim obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona oraz w trakcie procesu maceracji jest usuwany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania odcienia winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bo już ich sok jest odcienia czerwonego. W najwyższym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony czy też różowy, zależy na wskroś, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na odcienie od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się głównie antocyjanom.
1. Przejrzyj

2. Znajdź więcej

3. Czytaj dalej

4. Sprawdź stronę
Kultura popularna a elita: przemyślenia nad wartością kulturową.

Comments are closed.

Lekkoatletyka królo

Zakłady sportowe – emocje dla każdego Najróżniejsze zakłady sportowe nie cieszą ...

W jaki sposób wresz

Turystyka jest dziedziną pozwalającą się świetnie bawić a także rozszerzać ...

Budowa własnego dom

WznoszÄ…c innowacyjny dom bezsprzecznie najistotniejszÄ… kwestiÄ… jest jego ogrzewanie. Istotny ...

Dlaczego warto używ

Czemu warto używać naturalne kosmetyki i suplementy O tym, że produkty ...

Architektura

Mieszkania Przeprowadzki familijne są to przeprowadzki jakie wolno spotkać na co ...